Vragen  Contact  Informatie
Ji Yuan Tang - Traditionele Chinese Geneeswijze

Kruidenpreparaten van vakbekwame professionals zijn veilig en legaal.

NatuurApotheek sluit zich volledig aan bij onderstaande reactie van de beroepsverenigingen: NAAV, NVA, NVF, NWP en Zhong.

Recentelijk waarschuwde de Voedsel en Waren Autoriteit (VWA) voor kruidenpreparaten die het kankerverwekkende aristolochiazuur bevatten. Een terechte waarschuwing gezien de, overigens al jarenlang bekende, kankerverwekkende eigenschappen van aristolochiazuur. Om die reden is het in Nederland al sinds 2001 verboden om kruidenpreparaten die aristolochiazuur bevatten, te verhandelen. De waarschuwing van de VWA slaat dus op illegaal en vaak via internet in het buitenland bestelde preparaten. En niet op de in Nederland door onze kruidenkundigen voorgeschreven en door onze leveranciers verstrekte kruidenpreparaten.

De leden van onderstaande beroepsorganisaties dienen te voldoen aan de gestelde opleidings- en kwaliteitseisen. Zij zijn dus bekend met de gevaren van aristolochiazuur en zullen het niet voorschrijven. De leveranciers bereiden hun producten volgens GMP normen (Good Manufacturing Practice). Daarom kunnen die producten geen aristolochiazuur bevatten. De waarschuwing van de VWA is dus niet van toepassing bij gebruik van kruidenpreparaten voorgeschreven door en verstrekt door leden van onze beroepsorganisaties.

Bron: Natuurapotheek te Pijnacker