Vragen  Contact  Informatie
Ji Yuan Tang - Traditionele Chinese GeneeswijzeHet Consult

Verloop
Een consult bestaat allereerst uit een vrij uitgebreid vraaggesprek met u. In dit gesprek wordt er ge´nventariseerd wat de klachten zijn en hoe uw algehele gezondheidssituatie is. Daarnaast wordt uw pols gevoeld en uw tong bekeken. Dit geheel leidt tot een diagnose.

Op basis van deze diagnose wordt een behandelplan opgesteld. Het behandelplan kan bestaan uit een of meer behandelvormen, tegelijkertijd of achtereenvolgend. Het kan tevens voedings- en leefstijl adviezen omvatten en ook kunnen er Chinese kruiden geadviseerd worden. Bij het opstellen van een behandelplan wordt de frequentie van de behandelingen aangegeven (meestal 1-2 maal per week voor Acupunctuur en TuiNa; voor Chinese Kruiden therapie ongeveer 1 maal per maand) en geprobeerd een prognose te stellen over de verwachte tijdsduur (totaal aantal behandelingen, totaal aantal weken).

Na de behandeling.
Velen voelen zich na een behandeling aangenaam moe of loom. Dat is een teken dat u ontspannen op de therapie reageert. Doorgaans vermindert deze reactie na een paar behandelingen. Soms kan het behandelde lichaamsgedeelte dof of zwaar voelen. Dat is normaal. U hoeft zich daarover geen zorgen te maken.

Aandachtpunten.
Voorafgaand aan een behandeling is het van belang om oververmoeidheid, teveel eten of juist honger te voorkomen. Graag op de dag van het consult niet de tong te poetsen en vlak ervoor geen koffie te drinken, drop te eten of andere zaken die de tong sterk kleuren; dit om een goede tongdiagnose te kunnen stellen.