Vragen  Contact  Informatie
Ji Yuan Tang - Traditionele Chinese GeneeswijzeChinese Kruidentherapie
De geneeswijze d.m.v. kruiden is zo oud als de geschiedenis. Traditionele culturen zoals de Chinese en de Tibetaanse en Indiase, hebben deze kunst zorgvuldig bewaard. Nu de grenzen van de Chinese cultuur voor de wereld open zijn, kunnen we die kennis hier in het Westen aanwenden.

In China zijn deze kruiden voor het eerst beschreven door Shen Nong in de 1e eeuw voor Chr. Hij maakte hiermee de eerste materia medica. Alle huidige werken (boeken e.d.) zijn hierop gebaseerd. De traditionele Chinese kruidentherapie gebruikt substanties van plantaardige, minerale en dierlijke oorsprong. Chinese kruidenmedicijnen komen voor in ruwe vorm, poedervorm, pillen en decocties. Chinese kruidentherapie is anders dan de Westerse fytotherapie. De Chinese kruidentherapie is gebaseerd op een geheel systeem met een eigen fysiologie en diagnostiek (TCG). Een kruid of een kruidenformule heeft een heel eigen energetisch beeld, dat past bij het energetisch beeld van de mens die behandeld wordt. De behandeling kan op maat worden gesneden. Niet alleen het symptoom, maar ook de wortel van het probleem kan worden aangepakt. Dit is een wezenlijk verschil met de meer op de chemische inhoud gerichte, Westerse geneeswijze.

De Chinese kruidentherapie heeft een duidelijke relatie met voeding. Zoals een spreekwoord zegt: "je bent wat je eet". En toch eten wij tegenwoordig niet goed en niet regelmatig. We zijn moe, uitgeput, hebben stress, etc. De Chinese kruidentherapeut geeft daarom, indien nodig, ook voedingsadviezen.

De kruidenmedicijnen worden geleverd door geregistreerde apotheken. U betaald de medicijnen aan de apotheek. Wij doen betrekken de kruidenmedicijnen van de NatuurApotheek, die alleen op recept levert.