Vragen  Contact  Informatie
Ji Yuan Tang - Traditionele Chinese GeneeswijzeTuiNa
TuiNa therapie is een belangrijke component van de TCG. Het is een externe behandelmethode (massage) met een grote variŽteit aan massage- en manipulatietechnieken die op het lichaam kunnen worden toegepast. De basis van deze technieken zijn bewegingen zoals duwen, vegen, wrijven, kneden, draaien, drukken, trekken, kloppen en vibreren, maar ook passieve bewegingen.

Vanuit een TCG-diagnose (o.a. vragen, tong en pols diagnose) wordt een behandelplan opgesteld. Met de behandelplan past de TuiNa specialist een selectie van therapeutische technieken toe op verschillende gebieden of punten op het lichaam van de client om curatieve (= helende) effecten te bewerkstelligen. TuiNa therapie wordt toegepast om: TuiNa therapie is zeer effectief voor het behandelen van klachten die te maken hebben met de wervelkolom, de gewrichten, spieren en pezen. Naast deze fysieke klachten kunnen ook klachten zoals vermoeidheid en stress goed met TuiNa behandeld worden. Eventueel, afhankelijk van de klacht en client, wordt TuiNa gecombineerd met Acupunctuur of een Chinese kruidenbehandeling.

Het primair effect van TuiNa is het herstellen van balans. En omdat ziekte in de TCG gezien wordt als verstoring van de dynamische balans tussen Yin en Yang is TuiNa ook in preventieve zin zeer effectief.