Vragen  Contact  Informatie
Ji Yuan Tang - Traditionele Chinese GeneeswijzeFertiliteit
De Traditionele Chinese Geneeswijze heeft een lange geschiedenis in het bepleiten van een gezonde leefstijl van zwangere vrouwen om zwangerschap en bevalling zo goed mogelijk te laten verlopen en te zorgen voor gezonde baby’s. De gezonde leefstijl geldt niet alleen voor de periode tijdens maar ook vóór de zwangerschap. De basis van preconceptie fertiliteitsbevordering is het assisteren van je lichaam om de gezondste eicellen en sperma te produceren. Voor een vrouw duurt het ongeveer 100 dagen van de eicelontwikkeling tot de ovulatie en voor de man duurt het ongeveer 116 dagen om de spermaproductie te voltooien. Een pro-actieve wijze voor paren met een kinderwens is om deze periode te gebruiken om een gezonde dieet en omgeving aan te wenden in de vier maanden voorafgaand van een mogelijke conceptie.
Op vele wijzen is dit het meest belangrijke bijdrage dat de ouders kunnen maken voor hun kinderen – zelfs belangrijker dat de voeding, kleding en opleiding die ze geven. Als kinderen het leven beginnen met een sterke, gezonde erfenis (Jing Qi, zoals het in TCG wordt genoemd) zullen ze een goede start in het leven hebben met een sterke constitutie.

Begeleiding bij natuurlijke conceptie
Wanneer u en uw partner er voor kiezen om op een meer ‘natuurlijke’ wijze zwanger te willen worden, zal er gekeken worden naar aspecten van uw dieet en levenstijl. Afhankelijk van de diagnose zullen de behandelingen worden gericht op bijvoorbeeld de menstruatiecyclus te reguleren, ovulatie op te wekken of bij mannen sperma kwaliteit, kwantiteit en de bewegelijkheid te verbeteren, libido te verhogen of impotentie te verhelpen.

Begeleiding IUI/IVF/ICSI
We begeleiden en behandelen in onze praktijk vrouwen én mannen die te maken hebben met verminderde vruchtbaarheid. Met name voorafgaand of in het traject van IVF, IUI of ICSI kunt u door middel van de behandelingen de kans op zwangerschap vergroten.
Als u meer wilt weten over onze werkwijze ten aanzien van vruchtbaarheidsproblemen en/of fertiliteitsbevordering neem dan gerust contact met ons op.
Het is wenselijk dat u minimaal 3 maanden alvorens een IVF, IUI of ICSI poging met de behandelingen start. U kunt ook een afspraak maken wanneer u nog maar een paar weken van een behandeling verwijderd bent of op korte termijn met toediening van hormonen gaat beginnen.

Voor een relevant artikel verwijzen wij u naar Acupunctuur vergroot kans op zwangerschap bij IVF.